Vernieuwde telezoom van Canon: EF 100-400 f/4,5-5,6 II USM

Deze week kondigde Canon de vernieuwde  EF 100-400 f/4,5-5,6 II USM aan, een telezoom lens in hun L-serie. Telezooms in dit bereik zullen zijn vooral in trek bij sport- en natuurfotografen. Deze met stabilisatie uitgeruste lens heeft een aantal updates gekregen ten opzicht van zijn voorganger.

Vooral de optische structuur van dit objectief en een verbeterde 4-stops optical Image stabilizer vallen op als vernieuwingen bij deze lens. Met een nieuwe coating zouden reflecties en overstraling verminderd moeten worden. Deze antireflectiecoating bestaat uit minuscule nanodeeltjes met ingekapselde lucht. De 21 lens-elementen bestaan uit een combinatie van fluoriet en super ultra-low dispersion glas.

Uit reacties van Canon fotograferen bleek dat er bij deze lens behoefte was aan het ’twist-action’ zoommechanisme dat ook gebruikt wordt bij de andere EF-zoomlenzen. Hierdoor kan het zoomkoppel aangepast worden met een speciale Zoom Touch-instelring.

Speciaal om de duurzaamheid in lastige omstandigheden te vergroten zijn de voorste en achterste lenselementen voorzien van een fluor coating. Deze coating verkleint de kans dat verontreinigingen aan het lensoppervlak hechten en daarmee de beeldkwaliteit beïnvloeden.

De EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM heeft als verkoopadviesprijs 2199,- en is vanaf half december beschikbaar.

De bijpassende ET-83D zonnekap heeft als verkoopadviesprijs 79,-.

EF 100-400 mm f4.5-5.6L IS II USM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.