Sony Alpha 7 II aangekondigd en vernieuwde A-mount lenzen

Iets meer dan een jaar na de introductie van de fullframe  Alpha 7 systeemcamera-serie wordt vandaag door Sony de Sony Alpha 7II, ook wel ILCE-7M2, aangekondigd. Welke verbeteringen zijn er ten opzichte van de eerste A7?

Toen Sony vorig jaar de A7-serie op de markt bracht was deze camera met fullframe sensor en toch geen spiegel de eerste in zijn soort. Het bleek voor veel mensen een interessante camera. Toch was er nog best wat ruimte voor verbetering. Vooral de mount en de scherpstelling waren punten die voor veel gebruikers naar voren werden gebracht. Met deze ‘mark 2’ versie van de Alpha 7 zijn een aantal van deze punten aangepakt en heeft deze camera nu ook stabilisatie in de body.

ph_8

Stabilisatie

De ILCE-7M2 (Interchangeable Lens Camera E-mount) oftewel Alpha 7 II heeft een 5-assige stabilisatie in de body en volgens Sony daarmee de eerste fullframe camera die hiermee uitgerust is. Door deze stabilisatie zul je met langere sluitertijden ook nog uit de hand kunnen fotograferen (zo’n 4,5 stops met de 55 mm 1,8 lens) De stabilisatie werkt in 5 richtingen zoals de term al aangeeft.

assen

Scherpstellen

Met een verbeterde scherpstelling zou het focussen nu zo’n 30% sneller moeten gaan. De scherpstelling werkt met combinatie van contrast- en fasedectie. Het scherpstellen gebeurt met een117-punts focal plane fase-detectie AF sensor en 25 contrast detectie AF punten. Ook is het scherpstellen op bewegende voorwerpen verbeterd en kunnen deze beter gevolgd worden tijdens de beweging.

Uiterlijk

Ook het uiterlijk van de Alpha 7 verschilt van zijn voorganger. De body is iets dikker en de plaats van de ontspanknop is verandert van boven op de camera naar meer aan de voorkant, aan de bovenkant van de grip.

De mount heeft ook een verbeterd design, waardoor langere objectieven nu steviger op de camera vast zitten.

ph_5

De Sony Alpha 7II beschikt nog steeds over een 24 megapixel sensor. Film-enthousiasten zullen blij worden van de mogelijkheid om XAVC-s en X-Log2 beelden op te kunnen nemen. Een aantal andere features die voor filmen handig zijn: Time Code/User Bit (handig voor nabewerken), Rec Control (voor gesynchroniseerd opnemen met compatible externe recorders), marker display/settings en dual video recording.

Verder is de start-up tijd zo’n 40 % sneller dan die van de vergelijkbare modellen, wat zeker een mooie verbetering is.

De Alpha 7 II zal in januari 2015 beschikbaar zijn, prijs van alleen de body komt rond de 1800 euro en als kit met de 28-70 mm lens zal de prijs rond 2100 euro uitkomen.


Ook vandaag werden drie vernieuwde objectieven aangekondigd:

De 70-300mm II,  de 24-70mm II and 16-35mm II  voor A-mount camera’s zoals de Alpha 58,  77 en 99. Deze lenzen worden in het voorjaar van 2015 verwacht, prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.