Sony introduceert de 200-600 mm en de 600 mm supertelelenzen.

Voor de echte vogelaars, safari-liefhebbers en paparazzi zijn er een paar super telelenzen toegevoegd aan het Sony assortiment.

FE 200-600 mm

Als eerste de FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS supertelezoom . Deze lens lijkt me vooral geschikt wanneer je ver van je onderwerp verwijderd moet blijven maar wel de flexibiliteit van een zoomlens nodig hebt.

FE 200-600 mm

Kenmerken

  • Vijf ED (Extra-low Dispersion) glaselementen en een asferisch element, gerangschikt in een nieuw optisch ontwerp dat chromatische aberratie minimaliseert
  • 11-bladig cirkelvormig diafragma-mechanisme
  • Gecoat met de originele Nano AR-coating van Sony om ongewenste reflecties of ghosting in afbeeldingen te onderdrukken

Snelle, nauwkeurige en stille autofocus

  • Uitgerust met Sony’s DDSSM (Direct Drive SSM) scherpstelsysteem, dat moet zorgen voor een snelle en nauwkeurige scherpstelling
  • De stille autofocus is nuttig voor het fotograferen van onderwerpen die zouden kunnen schrikken van geluiden.

Intern zoommechanisme

  • De totale lengte van de lens verandert niet tijdens het zoomen, waarbij de balans en afstand tussen de voorkant van de lens en het gewenste onderwerp wordt gehandhaafd
  • Een lens met vaste lengte – intern zoommechanisme is minder vatbaar voor invloeden van buitenaf zoals vocht en stof.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe FE 200-600mm F5.6-6.3 G is vanaf augustus in de Benelux beschikbaar voor een prijs van ongeveer €2.100.

FE 600 mm F4

FE 600 mm GM

De 600 mm zal vooral zijn nut hebben bij situaties waarbij het onderwerp niet dicht bij je komt, maar je wel lichtsterkte nodig hebt.

De FE 600mm F4 GM lens weegt slechts 3040 gram en is daarmee in deze klasse zeker geen zwaargewicht.

Het lichte gewicht van de lens komt door een nieuw optisch ontwerp dat drie fluorietelementen heeft en een kleiner aantal elementen aan de voorkant bevat. Ook zijn sommige duurzame onderdelen van een magnesiumlegering gemaakt.

“Met deze nieuwe lenzen komt ons assortiment op 33 full-frame-modellen en 51 lenzen in totaal. Dit tiende model uit onze G Master-serie legt de lat hoog als het gaat om snelheid, mobiliteit en controle in een super-tele lens”, zegt Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. “Door het bereik van 600 mm te combineren met functies als 20 fps-opnamen op de α9, kan een professionele fotograaf beelden schieten die voorheen onmogelijk waren.”

Autofocus prestaties

Met twee scherpstelmotoren werkt de lens optimaal samen met de Sony camera’s. Het dubbele motorsysteem versnelt de lensaandrijving voor scherpstelling, zodat plotselinge bewegingen snel kunnen worden vastgelegd.

De lens heeft een ruime hoeveelheid fysieke knoppen: een ‘Full-time DMF’ schakelaar om onmiddellijke handmatige scherpstelling in te schakelen. Vier aanpasbare focus hold-knoppen, verspreid over de cilinder. En een focusring met Linear Response MF voor fijne, responsieve handmatige scherpstelling.

Daarnaast bevat de lens een ingebouwde optische stabilisatie voor dynamische sportactie en drie verschillende modus-instellingen. Hieronder valt een nieuwe modus 3-instelling met een geavanceerd algoritme dat zorgt voor eenvoudige framing bij het volgen van bewegende objecten. Ook beschikt het nieuwe model over een functiering met selecteerbare ‘Preset’ en ‘Function’ instellingen.

De FE 600 mm F4 OSS beschikt daarnaast over een drop-in-filterslot die ø 40,5 mm ND en andere filtertypen accepteert, evenals de optionele VF-DCPL1 drop-in circulaire polarisatiefilter.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe FE 600mm F4 GM OSS is in Europa beschikbaar vanaf augustus 2019, voor een prijs van ongeveer €14.000.

De optionele drop-in circulair polarisatiefilter (model VF-DCPL1) is in Europa beschikbaar voor een prijs van €480.

Allebei deze lenzen zijn te gebruiken met de 1.4 en 2.0 converters waardoor ze een nog groter bereik kunnen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.