Smaakvol naakt

Een van de dingen die ik graag eens wilde proberen was het smaakvol naakt. Nu ik in het bezit ben van mijn eigen 3×250 watt flitsset (yeah!) leek me dat een mooie gelegenheid om de daad eens bij het woord te voegen. Niet makkelijk om iemand zo gek te krijgen, maar op voorwaarde dat het een anonieme foto zou worden toch een model gevonden.

Hier alleen belicht met een flitser (ja, waarom zou je er meer gebruiken 🙂 ) met softbox erop. Dit geeft een heel mooi diffuus licht, waardoor de huid er mooi uitziet, zonder harde schaduwen.

250 watt is meer dan voldoende om de gemiddelde foto goed belicht te krijgen. Hier heb ik zelfs de flitser teruggedraaid naar de laagste stand. Wel een vrij lange sluitertijd gebruikt (1/80) en een diafragma van f5.

Daarna in de bewerking drie zwartwit-lagen toegevoegd, eentje in de tint hardroze, eentje in de tint turquoise. De turquoise laag iets opzij en naar beneden verplaatst en de doorzichtigheid daarvan verminderd.

Dat alles bij elkaar geeft dit effect:

naakt

naakt

Als er nog meer vrijwilligers zijn voor een smaakvolle naaktfoto, hou ik me aanbevolen (en beloof de verwarming goed op te stoken 🙂 )

2 thoughts on “Smaakvol naakt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.