Zinloze actie

Het was gister volle maan, of iets dat er erg sterk op leek… Het was helder, de lucht was poederblauw. Met de rap naderende Kerst in mijn achterhoofd, leek het mij een goed plan om wat te gaan fotograferen dat eventueel als kerstkaart zou kunnen dienen. UIteindelijk wat het al aardig laat voor ik mijn plan ten uitvoer kon gaan brengen. Warme kleren aan, statief mee, naar de Maas gereden…. ah snot! Geheugenkaart vergeten. Naar huis, geheugenkaart gepakt, even getwijfeld of ik wel terug zou gaan, toch maar weer ingepakt, weer naar de Maas, met ondanks handschoenen toch kleumende handen camera op statief gezet en een aantal foto’s gemaakt. (Sluitertijden van zo’n halve minuut..) Alleen bleek bij thuiskomst met die handschoenen aan in het donker toch wat mis gegaan te zijn…

Iso op 800

Grommm! Juist in donkere partijen zie je ruis bij de hogere ISO-waarden. Dus bij deze gelijk afgeschreven voor de kerstkaarten.

nacht

nacht

nacht zwartwit

nacht zwartwit

In zwartwit is de ruis nog wel charmant.

spookje ghislaine

spookje ghislaine

Dit lijkt een gecombineerde opname, maar is het niet! Ghislaine is even in het beeld gaan staan en ik heb haar belicht met de losse flitser.  Ze is daarna ook gewoon weer weggelopen tijdens de opname, maar haar belichte gedeelte is toch vastgelegd.

Ik wilde graag nog wat proberen met deze techniek, maar mijn inmiddels lichtbevroren handen konden de flitser niet meer goed bedienen…

Hier heb ik aan de rechterkant van de foto geflitst, zodat het riet daar wat meer belicht is. Je ziet nu ook ineens wat rijp op het gras.

Hier ben ik tijdens de opname het steigertje opgerend en heb ik geprobeerd de meerpalen wat extra te belichten, maar dat is niet helemaal uit de verf gekomen. Bij de meest rechtse paal zie je idd wat licht halverwege en bij de meest linkse paal zie je dat ik per ongeluk recht richting de camera heb geflitst… (Nogmaals, kou..)

Naast de kou (had ik het daarover gehad?) was er ook aardig wat wind. Bij deze opname in staand formaat is er zelfs op statief wat beweging te zien.

Maar goed, nu maar verder nadenken over de kerstkaarten… of vanavond in de herhaling?? Brrrrr

2 thoughts on “Zinloze actie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.