Review Epiphanie fototas: Charlotte

De ideale fototas bestaat niet.

Zoals heel veel van jullie foto-enthousiastelingen zullen weten bestaat de ideale fototas niet. Eigenlijk zou je een tas willen waar als je spullen in passen, maar dat is vaak dan weer zo’n heel gevaarte om een dagje mee te sjouwen.

Je wilt een fototas die niet meteen “kom mij maar leegplunderen” schreeuwt als je er mee over straat loopt.

De tas moet comfortabel, mooi en licht zijn.

Nu heb ik in de loop der jaren al het “een en ander” (lees: teveel…) gekocht aan fototassen.

Mijn favoriete aankopen:

Enorme waterdichte koffer waar echt al mijn gear in past. Ziet er ook heel goed uit als je bij een opdrachtgever komt binnenrollen.

Rosa Bag

Stylische tas van die toch voldoende ruimte biedt voor aardig wat materiaal. Veel gebruikt, enige nadeel is dat er maar een “binnenzakje” inzit en dat je de rest van je losse rommeltje (portemonnee, snackfood) in de tas zelf kwijt moet, en met mijn 70-200 lens kan de rits net niet dicht. Ook vind ik het een nadeel dat je de tas altijd dicht moet ritsen als je niet wil dat je er zomaar in kunt kijken. Zeker omdat dat niet lukt met mijn lens er rechtop in.

Thinktank lenspouches

Passen aan mijn spider riem. Absoluut niet stylish maar wel erg praktisch. In twee maten.

En mijn nieuwste aanwinst:

Epiphanie bag: 

Meer vakjes, handige flap zodat de tas niet perse dicht geritst hoeft te worden en een iets ander model.
Iets meer ruimte naar onder toe, waardoor er meer inpast dan je zo op het eerste gezicht zou denken.

Valt wel iets kleiner dan ik had verwacht en had nagemeten aan de hand van de specs.
Mooi afgewerkt, binnenkant ziet er ook heel netjes uit. Praktisch is ook het vak aan de achterkant, bedoeld voor onder andere Ipad, maar gelukkig past mijn Sony Xperia Z tablet er ook prima in.

Verder ben ik er heel tevreden mee, ziet er stylish uit en ook voor een bruiloft kan er precies genoeg in.

Epiphanie-2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.