Review Spider Holster camerariem

Een spiegelreflex is een zwaar ding. Tenminste, als je er een hele dag mee mee rond gaat lopen. Met de standaard riem heb je aan het einde van een dagje fotograferen vaak last van je nek. Is daar niet iets anders voor te verzinnen?
Jawel hoor, er zijn diverse andere draagmogelijkheden in de handel. Bekend zijn de blackrapid-straps, waarbij je de camera over een schouder draagt. Is al een stuk beter, maar voor mij persoonlijk toch nog te zwaar.

De tip van mijn fysiotherapeut was om op zoek te gaan naar een manier om mijn camera op de heup te dragen. In eerste instantie was ik van plan zelf iets te gaan knutselen, maar gelukkig bleken er meer mensen te zijn die de camera niet aan hun nek of schouder willen dragen en was er al een heel systeem ontwikkeld om dit mogelijk te maken: Enter Spider Holster !

Spider-Dual

Dit systeem bestaat uit een riem waar je, afhankelijk van het gewicht en de grootte van je camera, een bepaald ophangsysteem bij nodig hebt. Je schroeft een bevestigingsplaatje onder je camera waar een stalen pen aan vast zit. Deze klikt in het draagsysteem. Je kunt er voor kiezen of je wil dat je de ontgrendeling  wel of niet moet indrukken om de camera uit de holster te halen. Ik kies er standaard voor om dit wel te doen, even wennen, maar wel een safer idee.

Voordelen:

  • veel beter voor nek/schouders
  • een hele dag camerasjouwen is geen probleem
  • je hebt je handen vrij

 

Nadelen:

  • de riem slijt best snel
  • je bent wat breed met twee camera’s aan de riem
  • het is best even wennen om te fotograferen met de stalen pin onder je camera

 

Ik combineer de Spider vaak met een lenspouch van Thinktank (in een grote of kleine variant) maar recent introduceerde Spider ook een eigen lenstas voor gebruik aan de riem en een manier om een flitser aan je riem te hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.