Lytro Illum: lichtveldcamera nu in professioneel jasje

Met de Lytro camera kun je achteraf je foto’s nog scherpstellen waar jij wil. De Lytro Illum is de nieuwe profesionele variant van deze bijzondere camera.

De Lytro zoals we die tot nu toe kenden heeft een onconventioneel uiterlijk (zullen we het omschrijven als balkvormig?) en een te lage resolutie om serieus gebruikt te worden. Deze nieuwe versie lijkt veel meer op een camera zoals we dat herkennen.

lytro-illum-3

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Illum nu een krachtige zoomlens gekregen en maakt scherpere foto’s. De resolutie van deze lichtveldcamera wordt niet uitgedrukt in de bekende megapixels maar in Megarays. De Illum heeft een  40 Megaray-sensor die kleur, intensiteit en richting van elke lichtstraal opvangt. Daardoor kun je achteraf scherpstellen op een door jou gekozen gedeelte van de foto. e kunt zelfs ook het perspectief nog wijzigen.

Specificaties

Product LYTRO ILLUM
Afmeting 86mm x 145 mm x 166 mm
Gewicht 940 grams
Body Magnesium en Aluminum
Grip en lens ringen Silicone
Lens
Bereik  (35 mm equivalent) 9.5 – 77.8 mm (30 – 250 mm equivalent)
Crop Factor 3.19
Zoom 8x
Lens Diafragma Constant f/2.0
Macro Focus to 0 mm from lens front
Macro Ratio 1 : 3
Image Sensor
Sensor Type CMOS
Light Field Resolutie 40 Megaray
Processor Snapdragon® processor by QUALCOMM® Incorporated
Image
Format Light Field Picture
2D export resolution 4MP peak output
Custom White Balance Ja
File/Picture Storage SD memory card
De beelden uit de vorige generatie Lytro waren niet van heel hoge kwaliteit, de nieuwe 40 megaray-sensor zou overeen moeten komen met een 4 megapixel sensor. Als vergelijking: de eerste Lytro’s hadden een  11 megaray-sensor. Ook beschikt de camera nu over een groot lcd-scherm, dat onder andere weergeeft welke delen van een foto binnen het scherpte-diepte spectrum vallen van de camera en welke delen niet scherp gesteld kunnen worden.

Als je interesse hebt in deze bijzondere camera dan kun je de Illum als pre-order bestellen, deze zal dan over ongeveer vier maanden geleverd worden. De prijs van de camera is in de voorverkoop 1499 dollar,  zo’n 1085 euro, maar waarschijnlijker is dat de dollar to euro omrekening eerder uitvalt richting de originele dollarprijs…. Na 15 juli zul je 1599 dollar moeten neerleggen voor deze camera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.