Blurb: Je boek nu verkopen via Amazon

Blurb is sinds een aantal jaren een bekende drukker van foto- en andere boeken. Omdat je per stuk je boek kunt verkopen is het voor veel mensen dé manier om een mooi fotoboek of bijvoorbeeld kookboek uit te geven zonder dat je de kosten moet maken om een groot aantal boeken te laten drukken die je misschien helemaal niet verkocht krijgt.

Met de eigen software van Blurb, maar bijvoorbeeld ook via de ‘Boek’ module in het fotobewerkingsprogramma Lightroom, kun je je boek samenstellen en laten drukken.Vandaag introduceert het bedrijf een nieuwe versie van hun gratis software: BookWright. En je kunt nu ook je eigen boek niet alleen via de Blurb-website of je eigen website, maar ook via de webwinkel van Amazon te koop aanbieden.

orig_Amazon

In de nieuwe software is het mogelijk is om een ISBN te krijgen. Een ISBN-nummer is voor het kunnen verkopen van je boek heel belangrijk.
Een ISBN is essentieel voor het verkopen van unieke publicaties via officiële distributiekanalen. Hierdoor kunnen boekhandelaren en groothandelaren makkelijk een bepaald boek vinden en bestellen. Blurb biedt nu gratis een ISBN voor ieder type boek (hardcover, softcover, verschillende grootte, e-book, etc) gemaakt met Blurb BookWright of de Blurb InDesign plugin.Voorlopig zijn de boeken alleen via Amazon.com te (ver)kopen. Blurb verzorgt de plaatsing van het boek op de site, het drukken van het boek en de orderverzending. De verkoop via Amazon wordt tijdelijk gratis aangeboden. Later dit jaar voegt Blurb distributie via de Europese domeinen van Amazon toe.

orig_BW2

Bookwright

De nieuwe software heeft een aantal kenmerken:

  • Je kunt een geprint – en een e-book in een keer ontwerpen in hetzelfde programma.
  • 13 professioneel ontworpen templates: inclusief nieuwe tekst lay-outs, kookboeksjablonen, ontwerpen voor magazines, foto’s en portfolio.

  • Zeer gebruiksvriendelijk ontwerpproces.

  • What You See Is What You Get: het gedrukte boek ziet er precies zo uit als op het scherm. Zo is de exacte rugdikte op het scherm te bekijken op basis van het aantal pagina’s, de papiersoort en de kaftkeuze. Bovendien is soft-proofing ingebouwd waarmee op het computerscherm te zien is hoe de kleuren van het gedrukte boek overkomen op het papier dat is geselecteerd.

  • Beschikbaar in diverse talen waaronder Nederlands.

  • De mogelijkheid om boekbestanden rechtstreeks vanuit andere Blurb-tools te importeren.

Uit het persbericht:”Blurb BookWright en de distributie via Amazon zijn voortgekomen uit jarenlange ervaring en feedback van klanten en de wens om een volledig boekcreatieplatform te bieden voor potentiële auteurs”, zegt Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb. “Met deze introducties maken we het voor iedereen nog eenvoudiger om boeken zelf te ontwerpen en uit te geven. Maak je eigen boek of e-book en publiceer het overal. Het blijft ons doel om iedereen in staat te stellen zijn verhaal te vertellen en daar een succes van te maken.”

Ik heb zelf al meerdere keren een boek laten drukken bij Blurb, vind het heel handig dat dit meteen vanuit Lightroom kan. Ik ga dan ook zeker deze nieuwe software even bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.