GALAXY K zoom: Telefoon met optische zoom

Kijk om je heen bij een willekeurig evenement en je ziet het meteen: Iedereen is druk in de weer met het maken van foto’s en selfies. De meeste mensen doen dit met hun mobiele telefoon en nemen daarbij de, in vergelijking met een goeie compactcamera, mindere kwaliteit voor lief. Samsung brengt een telefoon op de markt die een optische zoomlens in zich heeft.

Toen ik een jaar of vijf geleden bij een fotozaak werkte en we er zo eens over stonden te filosoferen wat de toekomst voor de compactcamera zou gaan brengen werd ik nog hartelijk uitgelachen om het idee dat er wel eens een telefoon zou kunnen komen die toch een zoomlens aan boord had. En hoewel ik mezelf geen helderziende kwaliteiten wil toe wil dichten leek me dit een logische ontwikkeling.

Samsung brengt de Galaxy K Zoom uit, een telefoon gebaseerd op de Galaxy S5 die uitgerust is met een lens die 10x optisch en, als je zou willen, 2x digitaal zoom biedt. Ook kun je gebruik maken van een object trackings functie die je gekozen onderwerp zoveel mogelijk scherp in beeld probeert te houden. 

Sowieso lijkt me de grotere lensopening al een voordeel ten opzichte van de speldenkopjes waar de meeste telefoons het licht door naar binnen laten. Je maakt een foto immers met licht.

Met de Selfie Alarmfunctie kun je aangeven waar in de foto je jezelf zou willen plaatsen en gaat er een signaal af als je de camera goed gericht hebt.

Of een dergelijke telefoon dan ook nog lekker belt kan ik moeilijk inschatten. Het lijkt me toch dat het ergonomisch minder handig is, maar hier zou een gebruikerstest misschien eens antwoord op kunnen geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.