Sony World Photography Awards: De “Netherlands National Award”

Naast de internationale categorieën waarvoor je kan insturen, wordt er in het kader van de Sony World Photography awards ook een Nederlandse winnaar/winnares aangewezen onder de noemer “Netherlands National Award’. Lees hier meer en hoe je mee kan doen.

Het persbericht:

De inzendtermijn loopt van 8 oktober 2014 tot en met 5 januari 2015

Badhoevedorp, 8 oktober 2014 – De Sony World Photography Awards en Sony Nederland zijn op zoek naar de beste fotograaf van Nederland. De inzendtermijn voor de ‘Netherlands National Award’ is nu geopend voor alle fotografen uit Nederland. Inzenden van werk kan gratis via www.worldphoto.org in tien verschillende categorieën. Een uitgelezen kans voor beginnende fotografen om hun werk aan een internationaal publiek te tonen. Vorig jaar werd de Netherlands National Award gewonnen door Theo de Witte met de afbeelding ‘Een vleugje van een 17e eeuwse Nederlandse schilderkunst’.

orig_Theo-de-Witte_Netherlands_1st-Place_National-Award_2014

De inzendtermijn eindigt op 5 januari 2015. De winnaar van de Netherlands National Award wordt bekend gemaakt op 18 maart 2015 en ontvangt de nieuwste fotoapparatuur van Sony. Er zijn ook prijzen voor de tweede en derde plaats. Het werk van de drie winnende fotografen wordt, samen met het werk van de professionele fotografen, tentoongesteld tijdens de Sony World Photography Awards 2015 Exhibition in Londen, van 24 april t/m 10 mei 2015.

De awards omvatten 15 professionele categorieën, 10 open categorieën, een competitie voor fotografiestudenten en een jongerencompetitie. De winnaar van de Netherlands National Award wordt gekozen uit de inzendingen van een van de open categorieën:

●     Architecture

●     Arts & Culture

●     Enhanced

●     Low-light

●     Nature & Wildlife

●     Panoramic

●     People

●     Smile

●     Split second

●     Travel

Yann Salmon-Legagneur, Head of Strategic Marketing, Digital Imaging, Sony Europe: “De nationale awards is een dankbaar instrument om regionaal talent te herkennen en het is zeer interessant om de verschillende stijlen van de individuele landen te zien. Wij willen deze nationale talenten steunen en ze uitrusten met de beste camera’s en lenzen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op de creatieve zaken die voor de camera verschijnen. ”

Zoals met alle fotowedstrijden is het altijd handig om de algemene voorwaarden door te lezen. Deze vind je hier.

WPO_Logo_-BLACK_MASTER(63)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.