Sony komt met 50 mm f1,4 Zeiss lens voor A7 camera’s

Sony kondigde vandaag een nieuwe lens aan in het fullframe e-mount segment. Ook werden de prijzen bekend van de al eerder aangekondigde 70-200 f 2,8 die op (fullframe) e-mount camera’s gebruikt kan worden en van het wireless commander systeem voor Sony flitsers.

De nieuwe lens is een Full-Frame FE 50mm F1.4 ZA Prime Lens. Een lens die ook wel vaak een ‘standaard’ lens genoemd wordt. Dit vanwege het feit dat deze brandpuntsafstand het meest overeen schijnt te komen met hoe we zelf de wereld zien en omdat dit in het analoge tijdperk vaak de brandpuntsafstand was van de lens die je bij je camera kocht. Voor heel veel doeleinden is zo’n 50 mm geschikt en daarom een echt allrounder. Met het grootste diafragma van 1,4 is dit een lichtsterke lens die heel handig is voor donkere situaties of als je graag werkt met een kleine scherptediepte.

bqpdkg1lyvq18kk1bmgp

De  SEL50F14Z zoals de officiële aanduiding is, is ontwikkeld voor de A7 serie die een fullframe sensor heeft, maar kan uiteraard ook op de andere e-mount camera’s – Nex-serie, Axxxx camera’s – gebruikt worden.

Specificaties

SSM motor
11 bladig circulair diafragma
Traploos diafragma, aan- en uitzetten via knop op de lens
Stof- en waterafstotend ontwerp
Kortste scherpstelafstand 45 cm
Filtermaat 72 mm
Gewicht 778 g

Er was al een heel prima 55 mm 1,8 en een 50 mm 1,8 beschikbaar voor fullframe e-mount, maar deze lens past mooi in lijn met de 35 en 85 mm f1,4 die ook in de lenzen line-up te vinden zijn.

Deze Planner T* FE 50mm 1.4 ZA lens zou al vanaf deze maand beschikbaar moeten zijn met een prijskaartje van 1800 euro.

Prijs FE 70-200 f2,8

Van de eerder aangekondigde FE 70-200 f2,8 – ook voor fullframe e-mount – werd vandaag de prijs bekend. In de VS zal deze 2600 dollar gaan kosten. In euros zal zo’n zelfde bedrag te verwachten zijn.

De bij deze lens behorende teleconverters 1.4x and 2.0x  (model SEL14TC en SEL20TC) gaan 550 dollar kosten. Zowel de lens als deze teleconverters zouden deze maand beschikbaar moeten komen.

Wireless flash control system

Ook al eerder aangekondigd was het nieuwe draadloze flitsercontrole systeem. Er zijn al best een aantal third-party systemen beschikbaar die speciale Sony varianten op de markt brengen zoals Phottix. Probleem bij een aantal systemen is dat de triggers wel goed passen maar dat het voetje van de flitsers net een beetje anders is zodat universele ontvangers zoals van Cactus niet goed passen of niet goed contact maken.

TRG_RCV_Identifing_parts 1

Het systeem bestaat uit een draadloze radio commander – FA-WRC1M en een draadloze radio ontvanger – FA-WRR1. Deze set een heeft een maximum bereik van 30 meter en kan 15 verschillende flitsers aansturen in 5 verschillende groepen.

Deze set zou vanaf augustus beschikbaar moeten komen en zal zo’n 350 dollar gaan kosten voor de commander en 200 dollar voor een ontvanger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.