Sony Alpha 7r II aangekondigd

Hoewel het in de lijn der verwachting lag is vandaag toch nog vrij onverwacht naar buiten gebracht dat er een opvolger is voor de Sony Alpha 7r: De A7rII

Verbeteringen die mij als A7r gebruiker direct opvallen zijn: 40% snellere autofocus, sluitergeluid en toevoeging van stabilisatie.

ILCE-7RM2

Grootste vernieuwing in deze camera is de eerste sensor in een fullframe camera die van achteren belicht wordt. Met een dergelijke sensor kan de hoeveelheid licht die vastgelegd kan worden verhoogd en de prestaties in situaties met weinig licht verbeterd.
Ook kan deze A7rII of ILCE-7RM2 nu 4k filmen. In tegenstelling tot de A7s kan deze dat intern in plaats van op een extern opname apparaat.

De specificaties op een rijtje:

42MP Full-Frame Exmor R BSI CMOS Sensor
BIONZ X Image Processor
5-Axis SteadyShot INSIDE Stabilisatie
399 Fase detectie AF Punten en 25 contrast AF punten
5 fps Burst
Interne 4K XAVC S Video & S-Log2 Gamma
Weersbestendige Magnesium Alloy Body
Wi-Fi Connectiviteit met NFC
ISO 102,400
Stille modus shooting
Geen lowpass-filter (laagdoorlaat-filter)
3,5x snellere data output dan A7r
A7rII focus is bijna 40% sneller dan die van A7r
Vanaf augustus verkrijgbaar

De body heeft het uiterlijk van de A7II en daarmee een heel andere ergonomie dan de huidige A7r. De grotere grip vinden veel mensen prettig en de layout van de knoppen is wat logischer.

Ook de elektronische viewfinder is vernieuwd en heeft nu een 0,78x vergroting.

Door de nieuwe sensor zou een keuze tussen hoge resolutie en hoge snelheid of hoge gevoeligheid bij het kiezen van een camera verleden tijd moeten zijn.

De 42,4 MP sensor combineert een ‘gapless on-chip’ lensontwerp en anti reflecterende coating van het glazen laagje op het oppervlak van de sensor om het vastleggen van het licht dat op de sensor valt dramatisch te verbeteren. Dit geeft een hoge gevoeligheid van de sensor, maar met weinig ruis en een groot dynamisch bereik.

Deze nieuwe sensor is door een andere structuur en design sneller in het doorgeven van informatie en zorgt ervoor dat beelden met een hoge resolutie kunnen worden vastgelegd zonder dat dit ten koste gaat van de gevoeligheid.

Het geluid en de beweging van de sluiter op de A7r kon best wat verbetering gebruiken en door een nieuwe sluiter die minder trilt zou de trilling met 50% afgenomen moeten zijn. Met een verwachte levensduur van zo’n 500.000 sluiterbewegingen is dit een camera die als een serieus werkpaard gebruikt kan worden. Het geluid is aangepakt met de ’Silent Shooting’ mode die ook op de A7s te vinden is. Hiermee kan gefotografeerd worden zonder sensor trilling of beweging.

De focus werkt nu ook beter met A-mount lenzen die op de camera aangesloten zijn met een LA-EA3 of LA-EA1 adapter. Hiermee wordt het nog aantrekkelijker om deze lenzen op de A7RII te gaan gebruiken

De stabilisatie die ook in de A7II te vinden is, is aangepast aan de hoge resolutie van de sensor.

Video is niet echt mijn sterkste punt, maar de A7RII heeft diverse mogelijkheden om 4k op te nemen. Er is een Super 35 mm crop mode en, als eerste camera een interne fullframe formaat 4k opname mogelijkheid.

Vanaf augustus zou deze camera in de winkels moeten liggen, prijs van de body zal het equivalent van 3200 dollar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.