Nikon AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED geïntroduceerd

Als je graag mensen fotografeert is de lens die je daarvoor gebruikt erg belangrijk. Zeker een gezicht van dichtbij gefotografeerd ziet er heel anders uit als je een 35 mm lens gebruikt of een 200 mm lens. Met een groothoeklens zul je het gezicht meer vervormen dan met een lens met meer millimeters. Hiervoor wordt ook wel de term ‘oog-neus-verhouding’ gebruikt. Over het algemeen wordt als vuistregel gehanteerd dat ergens tussen 80 en 150 mm de meest natuurlijke weergave van het gezicht oplevert.

Deze nieuwe Nikon lens ligt daar qua bereik mooi in en zal dus een natuurlijke verhouding in het gezicht opleveren. Daarnaast is deze met zijn grootste diafragma van f1,4 erg geschikt om bij weinig licht te fotograferen of een kleine scherptediepte te gebruiken.

nikon105

Kleinste scherpstelafstand is 1 meter, zodat je je onderwerp beeldvullend kunt vastleggen. Het diafragma bestaat uit negen afgeronde lamellen, wat een mooi bokeh oplevert. De lenselementen van ED glans moeten lensfouten zoals chromatische aberratie tot een minimum beperken.

De AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED is verkrijgbaar vanaf 25 augustus 2016. De verkoopadviesprijs bedraagt €2.459,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.