Nieuwtjes!

Afgelopen tijd kwamen er weer heel wat nieuwtjes voorbij in La Strobista’s mailbox!

Ik zet de leukste dingen even op een rij:

Compactcamera’s Sony

Voor wie graag een compactcamera gebruikt heeft Sony twee heel leuke nieuwe modellen in het assortiment. De de HX90 als de WX500 hebben allebei een stabilisatie-systeem (5-assen) waardoor bewegingen die je zelf maakt veel minder vaak tot bewogen foto’s zullen leiden.

Waar heel veel mensen blij mee zullen zijn is de revival van de zoeker bij compact modellen. Vooral bij veel zonlicht is alleen fotograferen via het scherm niet handig. De HX90 heeft een pop-up zoeker die je dus als je ‘m nodig hebt omhoog kan schuiven/klappen.

Beide camera’s hebben een 30x zoombereik en een 18,2 megapixel sensor. De HX90V heeft GPS zodat de plaats waar je de foto’s maakt wordt vastgelegd en je later op een kaart kunt terugzien waar je de foto gemaakt hebt.

HX90 met uitgeklapte zoeker

De nieuwe Cyber-shot HX90V heeft een winkeladviesprijs van 470 euro. De HX90 kost 450 euro en de WX500 400 euro. Deze zijn leverbaar vanaf juni 2015.

Cashback Nikon

Wil je je camera gaan upgraden naar een fullframe model, dan heeft Nikon een mooie cashback actie:

Wanneer bij aanschaf van een Nikon D810 of D4S een oude spiegelreflexcamera, ongeacht merk en type, wordt ingeleverd, geeft Nikon bovenop het inruilbedrag van de winkel een extra inruilbonus direct aan de kassa van €300,- op een Nikon D810 en €500,- op een Nikon D4S. De actieperiode is van 1 april tot en met 30 juni 2015.

Lees de actievoorwaarden en deelnemende dealers hier: NIKON CASHBACK

Ook voor compactcamera’s is een leuke actie bedacht:  Wie van 1 april t/m 31 mei 2015 een COOLPIX S7000 met 20 x optische zoom koopt krijgt €20,- cashback, bij de S9900 met 30 x optische zoom krijgen consumenten €30,- cashback, bij de P610 met 60 x optische zoom €60,- cashback en tot slot bij de P900 met 83x optische zoom €83,- cashback.

Kopers van een van deze COOLPIX camera’s hoeven alleen online het aanmeldformulier in te vullen en een scan of foto van de aankoopbon en de barcode op de zijkant van de cameradoos up te loaden. Hier vind je alle voorwaarden.

Cashback Nikon

Canon Selphy CP1000

Canon heeft al jaren een “Selphy” printer-lijn, en doelde daar niet zozeer mee op het overbekende zelfportret, maar meer op het zelf afdrukken van foto’s! Deze kleine krachtige printers werken niet met inkjet, maar met dye-sub (sublimatie) techniek. Hierbij worden met een thermische techniek drie kleuren ‘folie’ gecombineerd tot een afdruk. Voordelen hiervan zijn dat de print direct droog is en niet kan doorlopen. Zo moeten bijvoorbeeld pasfoto’s met een dye-sub printer afgedrukt zijn.

Ik heb een cp780 versleten en gebruik nu de cp810, maar deze nieuwe cp1000 heeft toch weer een aantal mogelijkheden die interessant zijn:
Met de mogelijkheid de hoeveelheid warmte te regelen die bij de printkop voor het inktlint wordt gebruikt, biedt de SELPHY CP1000 vier keuzemogelijkheden voor afwerking van de prints. Tot de keuzemogelijkheden behoren een glossy finish voor een duurzame print die 100 jaar mee zou moeten gaan en drie variaties van zijdeglans voor vlek- en vingerafdrukbestendige fotoprints die kunnen worden uitgedeeld.

 SELPHY CP1000

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.