Nieuwe 35 mm 1,4 lens van Canon

Canon kondigt vandaag de EF 35mm f/1.4L II USM aan. De nieuwe versie van deze gewilde groothoeklens in de L-serie zal veel Canon gebruikers aanspreken. 

Groothoeklenzen zijn bij veel fotografen in trek. Door de grote beeldhoek waarmee je veel in beeld brengt geeft het gebruik van zo’n lens je het gevoel midden in het onderwerp te staan. Veel fotojournalisten, maar ook zeker trouw- en sportfotografen gebruiken graag deze brandpuntsafstand om je in het verhaal of de gebeurtenis te trekken. Ook voor filmen is 35 mm een gewilde lens.

Deze nieuwe versie van de EF 35 mm f/1,4L heeft BR-optica (Blue Spectrum Refractive optica) wat voor een betere beeldkwaliteit moet zorgen. Dit is een organisch optisch materiaal, dat helpt om de chromatische aberattie (de paarse/groene randjes die je soms om je onderwerp ziet bij het fotograferen) te verminderen. Ook heeft het als eigenschap blauw licht te breken om zo scherpere resultaten te produceren.

Met een grootste lensopening van 1,4 is deze lens uitermate geschikt voor het fotograferen bij weinig licht en kun je zelf bij deze grote beeldhoek nog spelen met scherpte en onscherpte in je foto. Ook stelt deze lens snel en vrijwil stil scherp.

Een prachtige lens dus, wie m wil aanschaffen moet wel even in de buidel tasten: De EF 35mm f/1.4L II USM heeft als adviesverkoopprijs € 2.099,- en is beschikbaar vanaf half oktober.

EF-35-mm-1.4-L-II-USM

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.