Inspiratie gezocht? : Twibfy

Heel veel om je heen kan je inspiratie geven voor je foto’s. Wil je gericht zoeken naar inspirerende beelden bij een bepaald onderwerp dat je in je hoofd heb dan kun je natuurlijk zoektermen blijven ingeven bij je favoriete zoekmachine en hopen op iets leuks. Ook sites als Pinterest, Flickr en 500px zijn onuitputtelijke bronnen van nieuwe ideeën. Relatieve nieuwkomer Twibfy is ook zeker een kijkje waard.

In september 2013 gelanceerd is Twibfy een Nederlandse start-up die gebruikers en bezoekers de mogelijkheid geeft de visuele content te kunnen ontdekken, toevoegen, organiseren en delen. 

Handgeplukt

Beelden (foto’s en video) die je uploadt naar Twibfy krijgen een gradatie toegewezen: De hoogste is staff picked wat betekent dat het betreffende item op de Twibfy homepage geshowcased wordt en dus voldoet aan alle kwaliteits en stijl eisen van Twibfy.

De middelste is findable wat betekent dat de content niet op de homepage te zien is, maar wel wanneer er gezocht wordt en het item qua tags aan deze search entry voldoet. De beelden met de hoogste waardering worden het eerst getoond. De findable content wordt pas geshowed wanneer er langs alle staff picked content gescrolled is.

Dan is er nog de hidden content,  deze content die door gebruikers wordt toegevoegd voldoet niet aan de Twibfy style en quality guidelines en dus alleen voor de uploader te zien is. Om deze gradaties aan te geven wordt elke afbeelding of video door een editorial team gefilterd.

Uiterlijk en gebruikerservaringtwibfy screenshot

Twibfy oogt heel minimalistisch en heeft een mooi plat design. Er is zo min mogelijk gebruik gemaakt van teksten.Door de hele site heen is een “drag & drop” systeem geïntegreerd. Door in te loggen met je Facebook of Google+ account heb je toegang toegang tot je vrienden. Je kunt hiermee foto’s  of zelfs hele pagina’s enorm snel delen.  Je dragt/versleept een foto of pagina waardoor de friendlist tevoorschijn komt. Door het item te “droppen” (los laten) op een van de social friends, wordt het item direct gedeeld. Ook kunnen met deze drag & drop functiecollecties aangemaakt worden en items aan favorites toegevoegd worden.

Je zult ook tevergeefs zoeken naar een “zoek” veld of -balk. Je kunt op elk moment gaan typen waardoor een zoekveld overlay verschijnt. Je kunt ook bijvoorbeeld op een kleur zoeken: Hier heb ik gezocht op foto’s met “turquoise” als zoekwoord. Je zult hiervoor wel de Engelse taal machtig moeten zijn, Nederlandse zoektermen leveren niet zo veel op.

Screen Shot Turquoise

Ik vind de hele site heel verzorgd ogen en er komt heel wat moois voorbij. Toch is de interface een beetje wennen en is het filmpje zeker heel verhelderend voor het handig gebruiken van Twibfy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.