6 Onverwachte tips voor bruidsfotografen

Naast het nemen van de foto’s heb je als bruidsfotograaf best een grote rol op de trouwdag van je bruidspaar. Uiteraard moet je je werk goed doen, maar met een aantal andere vaardigheden kun je de dag voor het bruidspaar zeker relaxter laten verlopen.

Leer een stropdas knopen

stropdas

Je zal verbaasd staan hoeveel bruidegommen, vaders en andere gasten niet een nette stropdas kunnen knopen. Als jij dat wel kan heb je in elk geval punten gescoord!

Ken de etiquette

Aan welke kant moet de corsage? Aan welke kant lopen bruid en bruidegom van elkaar naar het gemeentehuis? Als “ervaringsdeskundige” zullen bruidsparen en gasten met deze vragen bij jou komen. Altijd handig om een antwoord paraat te hebben.

Wees handig met naald en draad

naald

Bruidspaar en gasten zijn meestal zenuwachtiger dan jij. Mocht er een kleinigheidje versteld moeten worden, dan lukt het jou vaak beter om een draad door een naald te doen dan een van de andere aanwezigen.

Ken je plaats

Niet iedereen vind het prettig als jij als fotograaf je opstelt als een van de familieleden. Eet je bijvoorbeeld je broodje op tussen de gasten of ga je dat even in de keuken doen? Soms lastig in te schatten, maar bedenk wel dat jij ‘ingehuurd’ bent voor de dag en geen onderdeel van het bruidsgezelschap. Stukje mensenkennis is hierbij van onschatbare waarde.

Don’t ask, offer

Zie je dat iets misgaat, vraag dan niet of je moet helpen, maar biedt het aan. Als je vraagt: “Zal ik even helpen”, zal bij veel mensen de standaard reactie zijn: “Nee joh, hoeft niet!” Maar zeg je: “Kom, ik help je even!” Dan zal de stap om je hulp te aanvaarden een stuk kleiner zijn.

Wees attent

Stuur een avond van te voren nog even een berichtje naar bruid en bruidegom. Stuur snel een voorproefje van de foto’s en een bedankje voor de fijne dag. Kleine moeite, maar wordt zeer gewaardeerd!

Nicola-en-Marjolein-7051

One thought on “6 Onverwachte tips voor bruidsfotografen”

  1. Erik says:

    Inderdaad! Ik heb ook al eens (om mijn eigen nek, anders lukt het me niet…) een das staan strikken op de ochtend van een bruiloft…! Met een snel fotootje was de bruidegom al overtuigd dat dat wel verstandig was, gezien zijn eigen poging 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.