Alpha 77 II aangekondigd door Sony

Deze week begint in Londen de jaarlijkse expositie van de Sony World Photograpy Organisation, kortweg WPO. Sony gebruikte dit moment om hun nieuwe Alpha 77 mark II aan te kondigen. Wat kunnen we verwachten van deze camera? ILCA-77M2_w1650_front_zps2f9ad6dd ILCA-77M2_wSAL1650_right_zpsd68dced4

 Specificaties

  • 79 autofocus punten met 15 cross points
  • Halfdoorlatende spiegel met snelle intelligente AF tracking
  • Tot 12 fps burst of tot 60 full-resolution beelden
  • 24.3 megapixel Exmor™ CMOS sensor
  • ISO range van 100 tot 25600
  • Electronische XGA OLED Tru-Finder™ viewfinder en scherm dat naar drie kanten kan bewegen.
  • Magnesium body
  • NFC/Wi-Fi  voor One-touch sharing en afstandbediening via mobiele telefoon

Vergeleken met de specificaties van wat we gemakshalve nu maar de Alpha 77 MI zullen noemen valt het volgende op: Het aantal autofocus sensoren is flink toegenomen: van 19 met 11 kruissensoren naar 79 met 15 kruissensoren. Hierdoor zal de autofocussnelheid zeker zijn toegenomen. De ILCA-77M2 zoals de camera officieel aangeduid wordt is niet meer, zoals zijn voorganger, voorzien van GPS, maar wel van NFC.

Vooral het nieuwe autofocus-systeem springt er wat mij betreft uit als verbetering bij deze camera ten opzichte van de vorige versie. Sony kiest voor deze camera voor het eerst voor een “mark II” aanduiding van een populaire camera. De SLT-aanduiding is ook komen te vervallen. Alle α-camera’s met verwisselbare lenzen worden nu ILC camera’s genoemd, met daarachter een A of een E aanduiding, naar gelang het soort lensmount dat de camera heeft.

De Sony α77 II  zal vanaf mei verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van 1.200 euro voor de body en de α77 II kit  (body + 16-50mm lens) zal zo’n 1.800 euro gaan kosten

Handig voor Sony-gebruikers: Er is nu een α Library-app voor tablets waarin de hele lens line-up te vinden is. Ik heb de app nog niet kunnen ontdekken in Google Play, maar deze zal dan waarschijnlijk een dezer dagen beschikbaar komen.

Het volledige Engelstalige persbericht kun je hier lezen, doe je dat liever in het Nederlands, kijk dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.