10 Tips: Cadeaus voor fotografen

We vinden fotografie leuk. Ik ken maar weinig mensen die nooit een foto maken en heel veel mensen hebben fotografie als hobby of beoefenen het fotograferen als (semi)professional. Maar wat geef je hem/haar nou voor verjaardag, moederdag, vaderdag, Kerst, Sinterklaas enzovoort?

Verlanglijstjes

Meestal hebben ze genoeg op hun verlanglijstje staan, die fotograferende partners: Een macro-lens, een nieuwe tas, een prime-lens… Meestal met een stevig prijskaartje!  Met het moeder- en vaderdagseizoen voor de deur hierbij een aantal betaalbaardere cadeautips.

Tip 1: Oplaadbare batterijen

nimh-gpr6_2700 De meeste fotografen hebben wel een flitser, een paar triggers of wat andere gear waar batterijen in moeten. Een extra setje batterijen en een betrouwbare lader zijn nooit weg. Kies voor batterijen met een hoog vermogen, of batterijen die hun lading langer vasthouden.

Tip 2: Inzet fototas

04bf368f83b46cb29c90796aef7d4fd4De ideale fototas is niet te vinden. Met deze inzet fototas maak je van elke tas een fototas! Voordeel is dat je meteen een unieke tas hebt en je fototas er niet meteen als zodanig uitziet en je dus een stuk onopvallender je spullen kan vervoeren.

Tip 3: Een omvormer voor in de auto

omvormer Je bent op weg naar het bos voor de mooiste natuurfoto die je ooit gaat maken. En oh wee! Je komt er halverwege achter dat je batterij niet goed of helemaal niet opgeladen is. Met deze omvormer die je aansluit op de sigarettenaansteker (wie gebruikt dat eigenlijk nog om echt sigaretten aan te steken????) kun je toch je oplader aansluiten omdat de 12 volt omgezet wordt in 220 volt. Ook handig voor dagjes heel intensief fotograferen.

Tip 4: Geheugenkaartjes

sd kaart Zie tip 1: Geheugenkaartjes heeft een fotograaf nooit genoeg! Koop er een met lekker veel GB’s: De kans dat de geheugenkaartjes langer gebruikt gaan worden dan de huidige camera is zeer groot en die nieuwe camera maakt dan waarschijnlijk toch weer grotere bestanden….

Tip 5: Cardreader

kingston card reader Meestal is er in je PC of laptop wel een cardreader ingebouwd of gebruik je het kabeltje dat bij de camera geleverd werd, maar zeker met de grote bestanden die sommige nieuwere camera’s produceren is het fijn als die data snel overgepompt kan worden. Met een cardreader die usb 3.0 gebruikt (als je ook zo’n aansluiting op je computer hebt natuurlijk) gaat dit lekker snel.

Tip 6: Bungee cords

bungee cords Of andere handige ‘vastmakers’. Altijd nuttig om een aantal in de achterzak te hebben zitten. Je flitser aan een paaltje vastzetten, een aantal kabels bij elkaar binden enzovoort.

Gimmicks

Mijn dochter denkt dat ik eigenlijk alles waar een camera opstaat wel leuk zal vindt… Helaas voor haar is het niet het geval, maar misschien wordt jouw fotograferende zielsverwant er wel heel enthousiast van.

Tip 7: Bekers in de vorm van lenzen

lensbeker

Ok, ik beken, deze heb ik wel in de kast staan… Misschien wel de meest gemene:  De verpakking ziet er namelijk ook heel echt uit en als de ontvanger van dit cadeau in eerste instantie denk dat hij/zij echt een nieuw objectief krijgt is kan dit cadeau je misschien wel op een aantal minpunten komen te staan.

Tip 8: Bling Bling

armband Denk aan: Ketting met camera, manchetknopen met camera, bedeltjes in de vorm van een camera, armbanden met een camera-motief… Er is vanalles te vinden waarmee je liefje kan uitdragen dat fotograferen een belangrijk onderdeel van het leven is.

Tip 9: Geinige shirtjes

t shirt Wil je het wat opvallender? Met zo’n shirt met print kun je er helemaal niet meer om heen dat de drager in elk geval een camera, maar waarschijnlijk ook een heel assortiment lenzen, tenminste een flitser en twee fototassen bezit.

Serieuze zaken:

Tip 10: Sony A7r

a7r-9393 En voor het geval dat mijn huisgenoten meelezen met dit lijstje: Geen fotograaf kan zonder Sony A7r! Geweldige fullframe camera in handzaam formaat. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.