Zeg, heb jij mijn schalmei?

Ine Blom van muziekensemble Drieërlei vroeg mij naar aanleiding van de foto’s die ik van hen maakte op de Aelse dag of ik wat promotiefoto’s wilde maken.
Omdat zij o.a. muziek maken op historische instrumenten, was het vlakbij gelegen slot Loevestein een prachtige locatie voor wat foto’s. Afgelopen zaterdag waren zij daar toch voor een jubileumconcert van de Plectrum Melodisten uit Hardinxveld, dus trok ik bepakt en becameraat richting het kasteeltje. Na het wat druilerige weer van de hele dag was het waterige zonnetje een welkome afwisseling en kon er gelukkig buiten gefotografeerd worden. Om wat extra accent te leggen gebruikte ik de flitser op statief. Buiten woei het te hard om het parapluutje te gebruiken om het licht te verzachten, dus was het “brooddoosje” aka stofen omnibounce het aangewezen middel om wat diffuus licht te creëren.

Drieërlei

Hun arsenaal aan instrumenten overschrijdt waarschijnlijk met een factor 4 mijn hoeveelheid aan fotospul en dan ben je weleens even wat kwijt…. En dan krijg je dus uitspraken als: “Zeg, heb jij mijn schalmei?” 🙂

Drieërlei

Hier poseren ze in Middeleeuws kostuum. Hoewel er vrij veel licht door de openstaande kasteeldeuren binnenviel, heb ik er hier toch voor gekozen om wat extra verlichting toe te voegen. Goeie richtlijn hiervoor is: Licht meten, dan drie stops onderbelichten en je flitser op 1/4 zetten (tenzij ie heel dichtbij of ver weg staat). Je krijgt dan een mooie mix van natuurlijk en flitslicht, waarbij het flitslicht voor een mooi accent kan zorgen.

Drieërlei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.