Storytelling met Canon: The Story of Rotterdam

Eerder deze week hadden een aantal journalisten de kans om een dagje op stap te gaan met Canon, onder het motto: The Story of Rotterdam. Een impressie van deze dag.

Na de ontvangst in Hotel New York in Rotterdam kregen we een heel korte uitleg over de komende zomeracties van Canon. Op geselecteerde artikelen komt er een cashback- of tegoed-actie, of kan er een workshop gevolgd worden.

20140527-AMK-IMG_2267

Hierna kreeg foto-journalist en ‘storyteller’ Jerry Lampen het woord en liet hij het een en ander uit zijn indrukwekkende oeuvre zien. Hij vertelde ook over de gebieden waar hij fotografeert en dat zijn ‘verhalen’ vaak niet met voorbedachte rade gefotografeerd worden, maar dat hij veelal inspringt op wat hij om zich heen ziet of wat er tijdens zijn andere werkzaamheden gebeurd.

Hierna was de uitdaging voor de aanwezige journalisten om zich ook aan storytelling te wagen.

We kregen of een Canon 1200D of Canon G1x II -in mijn geval de laatste- mee om ons uit te leven op verschillende fotogenieke locaties: Na rond Hotel New York gelopen te hebben stapten we op de boot om bij het Havenmuseum de historische vaartuigen te kunnen fotograferen. Ook namen we een kijkje in de smederij. Met een heel koppel ‘schietgrage’ journalisten niet makkelijk om een fraai plaatje te schieten zonder dat er iemand je beeld in loopt, maar toch een paar pogingen gewaagd:

20140527-AMK-IMG_2337

20140527-AMK-IMG_2362

Ik moest wel even wennen aan de camera en zette hem per ongeluk nogal eens uit, en moest even zoeken naar bijvoorbeeld de handmatige bedieningsmogelijkheden maar in de loop van de dag kon ik er aardig mee uit de voeten. Dit is duidelijk een ‘high-end’ compactcamera en zou een prima camera zijn als je een tweede camera wil naast je spiegelreflex of natuurlijk als ‘allround’ als je liever geen spiegelreflex -of systeemcamera wil, maar wel een goede beeldkwaliteit belangrijk vindt.

Na de lunch bezochten we een scheepswerf waar heel specifieke reddingsboten worden gebouwd voor duikers die onder continue druk werken. Deze duikers kunnen in geval van nood niet zomaar uit hun leef/werkomgeving weggaan, omdat ze dan aan caissonziekte zullen overlijden. In deze speciale reddingsboten, die ook een drukcabine aan boord hebben, kunnen ze in elk geval aan de noodsituatie ontsnappen en daarna hopelijk op een veilige plek hun decompressie doorlopen.

20140527-AMK-IMG_2418

20140527-AMK-IMG_2420

Hierna was er de mogelijkheid om je mooiste foto’s van de dag te laten afdrukken op mooi Canon fotopapier. Ik koos de foto uit de smederij en die van de boeg van de Rotterdam.

20140527-AMK-IMG_2450

Het weer was helaas een stevige spelbreker en het thema ‘story-telling’ vond ik wat moeilijk te realiseren, maar ik heb me deze dag prima vermaakt met de camera en op de mooie fotolocaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.