Sony Cybershot RX10 III aangekondigd

Vrij onverwacht kondigde Sony vandaag de opvolger aan van de RX10 II, de Cyber-shot RX10 III. Bij deze high-end bridge camera valt vooral de nieuwe 24-600mm lens op.

teentjes69

Bridge-camera’s blijven onverminderd populair bij mensen die graag licht reizen of de mogelijkheden van een spiegelreflex of systeem-camera willen hebben maar geen zin hebben in het wisselen van lenzen.

De RX-serie had tot nu toe een 24-200 mm Zeiss lens met een vast diafragma van f2,8. Met deze nieuwe variant stappen ze hier vanaf met een 24-600 mm lens, die nu een diafragma van f2,4 tot f4 heeft. Vooral voor reisfotografie een welkome aanvulling.

camera71

Een heel gave feature is de Ultra telephoto super slow motion recording tot aan 1000fps. Deze heb ik bij andere Sony camera’s gezien en is heel goed.

De Silent Shutter vind ik zelf een heel handige functie, je kunt hiermee echt zonder geluid foto’s maken, wat in allerlei situaties handig kan zijn.

Specificaties:

– 20 megapixel 1 inch CMOS sensor
– ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-600mm F2.4-4 lens met 11 bladig diafragma
– Minimale scherpstelafstand van 72 cm op 600 mm
– 4K filmen
– Full pixel readout en geen pixel binning
– Ultra telephoto super slow motion opnemen tot aan 1000fps

Wat verder opvalt is de kortste sluitertijd van 1/32000, wat bij veel licht heel praktisch is als je toch een groot diafragma wil gebruiken.

De Sony RX10 filmt in 4k en daarbij kan gebruik gemaakt worden van een aantal speciale filmfuncties zoals: Picture Profile, S-Gamut/S-Log2, Gamma Display Assist, verbeterde Zebra functie, clean HDMI output, TC/UB, REC Control, Dual REC, en Marker functie.

Ook handig voor filmen zijn de drie ringen op de lens om scherpstelling, zoom en diafragma te kunnen regelen.

teentjes69

De grip van de camera is aangepast aan de nieuwe lens, er is ook een nieuwe focus hold knop op de lens zodat je de scherpstelling kan vasthouden, maar je kan er ook een eigen functie aan toe wijzen.

Deze Sony Cybershot RX-10 III zal vanaf april verkrijgbaar zijn en zal een prijskaartje krijgen van om en nabij €1600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.