Sony Alpha 7III aangekondigd

De Sony Alpha 7 III, oftewel ILCE-7M3, is vandaag aangekondigd. Het lag in de lijn van de verwachting dat deze na de aankondiging van de A7rIII als eerste op de nominatie stond voor een upgrade, maar toch was deze nog enigszins een verrassing. Hieronder lees je de specificaties van deze camera en wat er nieuw en verbeterd is.

Specificaties

  • ISO-bereik van 100–51.200 (uitbreidbaar naar ISO 50–204.800 voor foto’s) en een dynamisch bereik tot 15 stops
  • Continu fotograferen tot wel 10 fps, geluidloos of met een mechanische sluiter en volledige AF/AE-tracking functionaliteit
  • 693 fasedetectie AF punten die 93% van het beeld dekken als ook 425 contrast-AF-punten
  • Geïntegreerde 5-assige in-body beeldstabilisatie is in staat met 5,0 stops te compenseren
  • Filmopnamen in 4K met uitlezing van elke pixel zonder pixel binning
  • 710 beelden per oplaadbeurt van de vernieuwde accu
  • Upgrade in functionaliteit: Twee SD-card slots, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C-aansluiting
  • Verbeterde automatische scherpstelling en Eye-AF

Vernieuwingen

Als eerste vallen de vernieuwde body en veranderingen in aansluitingen op. De USB 3.1 type C-aansluiting is nieuw.

De body is dezelfde als die van de A7rIII en de A9 en heeft de mogelijkheid om twee geheugenkaarten te plaatsen.

Ook hier is het joystick-je toegevoegd om snel te kunnen wisselen van scherpstelpunt.

Verbeteringen

Door de verbeteringen in het scherpstelsysteem is de oog autofocus nu ook verbeterd, deze was op zich goed bruikbaar op de A7II maar de A9 en A7rIII doen dit beter, dus het is mooi dat deze verbetering nu ook bij de A7III te vinden is.

In het menu is nu ook het tabje ‘mijn menu’ te vinden dat je zelf in kan delen. Met de enorme hoeveelheid menu items is dit wel een heel goede toevoeging.

Had je bij vorige A7 modellen nog wel eens dat de camera tijdens het wegschrijven van beelden niet te bedienen was, is dat nu niet meer het geval en kun je de FN en menu knop gewoon gebruiken als de camera nog bezig is met opslaan.

Opvallend

Zo naar de specificaties gekeken is de A7III het betaalbaardere zusje van de A9, met ‘hetzelfde’ autofocus-systeem, zelfde aantal megapixels en dezelfde mogelijkheden.
Verschil zit dan wel in de manier van uitlezen van de beelden en het is de vraag of de snelheid hiervan vergelijkbaar is. Ook voor het banding probleem is het van belang dat het uitlezen snel gebeurd. De praktijk zal moeten uitwijzen of deze bij de A7III even goed werkt als bij de A9.

Zat je te twijfelen tussen een A9 en een A7rIII dan is er wel een geduchte kandidaat bij gekomen, zeker als je kijkt naar het prijsverschil. Wil je de absoluut snelste camera dan is de A9 nog steeds de beste keuze, heeft dat voor jouw fotografie minder belang dan is deze A7III een heel goede optie. Heb je geen noodzaak voor de grotere bestanden van de A7rIII dan zijn die twee ook heel erg aan elkaar gewaagd.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe α7 III is vanaf april 2018 beschikbaar in de Benelux. De prijs zal liggen rond € 2300 (body only) of € 2500 in een kit met de SEL2870 lens. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.