nopjes

Het was weer eens zo ver, Ghislaine was weer eens de klos…. “Ghislaine, wil jij even op het papier gaan staan? Er komen zo kindjes, en mamma gaat foto’s maken. Ik wil graag even het licht uitproberen!” Waarschijnlijk is ze de enige 4-jarige die een Minolta autometer V kan bedienen 🙂 . “Ik wil op het knopje drukken!!” Nou goed dan. Hier is Ghislaine een dansje aan het doen en zoals iedereen kan zien is ze erg in haar nopjes.

nopjes
Van 4 stukken buis en de bijbehorende hoekstukjes heb ik een reflectiescherm van een meter bij een meter gemaakt. Ik had het bekleed met folie (een reddingsdeken is groot genoeg voor dit project) maar dat gaf een erg koel licht. De andere kant heb ik dus bekleed met een stuk wit papier. Dit zorgt eigenlijk voor een derde lichtbron, naast de twee studioflitsers. Nu nog een handige manier bedenken om het vast te zetten. Hetzelfde effect kan ook bereikt worden met een stuk piepschuim, maar dat is weer niet zo klein op te bergen. Ik wil nog een wat meer permanente versie maken met stof, zodat ik m makkelijk mee zou kunnen moeten nemen. Als tegenprestatie voor al haar poseerwerk wil Ghislaine dan wel graag zelf ook een foto maken. Met de minolta 50 mm lens erop ipv de megatoeter sigma 20-70mm is het voor haar wat hanteerbaarder en maakte ze deze opname van mij.

een portret door ghislaine

Ze heeft ook graag een eigen inbreng in de manier waarop ze gefotografeerd wordt. Deze poses waren dan ook geheel haar eigen idee.

tamboerijn tamboerijn tamboerijn

Op deze foto zag je helaas een pootje van een flitserstatief, maar met Photoshop kunnen we dat gelukkig vrij eenvoudig verhelpen.
ballonnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.