Nieuwe Sony Action Cam AS20 : Leg je mooiste avonturen vast.

Voor de actieve- en sportievelingen onder ons die graag hun avonturen en prestaties vast willen leggen is een Action Cam een geweldige uitvinding. Sony komt met de nieuwe Action Cam AS20.

Vooral in de zomer trekken we er veel op uit om lekker actief bezig te zijn, wil je dit vastleggen en zijn het situaties waarbij het niet handig is om dit met je camera te doen? Of wil je betere beelden dan die je met je telefoon kan maken? Dan is een Action Cam zeker het overwegen waard. Sony Action Cam AS20 Sony maakt al een aantal jaren Action Cams. Deze nieuwe telg in de familie heeft een Zeiss Tessar-groothoeklens. Deze geeft je een beeld van 170 graden om je heen. (120 graden als je de SteadyShot functie gebruikt) Dit geeft ongeveer hetzelfde beeld als je eigen oog. SteadyShot lijkt me voor dit soort camera’s eigenlijk wel bijna een must: Een minder schokkerig of slingerend beeld zijn bij het bekijken van deze actiebeelden toch wel een voordeel.

De ingebouwde stereomicrofoon moet het geluid realistisch opnemen, hoewel ik misschien zelf liever niet zou hebben dat mijn angstig gegil heel mooi opgenomen wordt als ik aan het abseilen ben….

De camera neemt op in Full HD en met een hoge bitsnelheid van 28 Mbps zou er ook bij snelle bewegingen goed beeldmateriaal opgenomen moeten worden. De waterdichte behuizing wordt standaard met deze camera meegeleverd.Waterbestendige case as20 action camEr is ook een afstandsbediening voor om je pols verkrijgbaar. Je kunt dan de camera bijvoorbeeld in het topje van je mast bevestigen en toch bedienen en zien wat je filmt. De verbinding gaat dan via Wi-Fi. Zou je meerdere camera’s tot je beschikking hebben dan kun je er tot vijf verschillende mee bedienen.

De batterij in deze versie gaat nog langer mee dan zijn voorganger, zodat non-stop ongeveer 130 minuten videobeelden te maken zijn met Wi-Fi aan, zonder Wi-Fi moet de camera het zo’n 150 minuten volhouden wat voor de meeste activiteiten ruim voldoende zou moeten zijn. Omdat de camera beschikt over Wi-Fi is het eenvoudig om via bijvoorbeeld de PlayMemories app je gemaakte beelden te bewerken en te delen.

De nieuwe HDR-AS20 Action Cam van Sony heeft een winkelprijs van 200,- euro en is vanaf nu verkrijgbaar.

Specificaties

  • Exmor R®-CMOS-sensor, type 1/2,3 (7,77 mm) met achtergrondverlichting en 11,9 megapixels (effectief, bij benadering)
  • Bionz processor.
  • Video bestandsformaat opname-mogelijkheden: MP4: MPEG-4 AVC/H.264
  • ZEISS® Tessar® F2.8 lens
  • Brandpunts-afstand (35mm equivalent): bij SteadyShot uit: 15,3 mm (170°) met SteadyShot aan: 21,3 mm (120°)
  • Afmeting: Circa 24,5 mm x 47,0 mm x 82,0 mm
  • Gewicht: Ongeveer 58 gram zonder en 83 gram met batterij
  • Memory Stick Micro™ (Mark 2) of Micro SD/SDHC/SDXC-geheugenkaart (klasse 4 of hoger)
  • Meegeleverd: Oplaadbare batterijen (NP-BX1), Micro-USB-kabel, Gebruikshandleiding, Waterdichte behuizing (SPK-AS2), Zelfklevende bevestiging (VCT-AM1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.