Nieuwe Samsung systeemcamera: De NX3000

Vandaag werd door Samsung hun nieuwste systeemcamera aangekondigd: De NX3000. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze camera?

NX3000 White 5

In de NX-serie is dit de opvolger van de NX2000. Het is een camera zonder spiegel, maar waarbij je wel lenzen kunt wisselen. Alle NX-lenzen van Samsung kunnen met deze camera gebruikt worden. Standaard wordt deze camera met de nieuwe 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS lens geleverd. 

De NX3000 heeft een APS-C sensor van 20,3 megapixels. Je kunt tot 5 frames per seconde schieten en de snelste sluitertijd is 1/4000e van een seconde.

NX3000 Brown 2

Retro

Met de zilverkleurige afwerking en vooral in de bruine uitvoering gaat Samsung ook mee in de retro-trend die we bij veel camera’s en andere producten zien.
NX3000 Black 5 NX3000 White 2

Selfie

Samsung zet met deze camera ook in op mensen die dol zijn op het maken van selfies: Het scherm kan helemaal omhoog klappen en als speciale feature kun je door naar de camera te knipogen een foto maken, Samsung noemt dit het Wink-shot. Zelf hoop ik eigenlijk dat de selfie-trend niet al te lang meer duurt, maar zeker op vakantie maak ik me er ook nog wel eens schuldig aan en dan kan dit een handige feature zijn.

Tag&Go

Net als bij andere Samsung camera’s kun je met de NX3000 via Wi-Fi en NFC je foto’s makkelijk delen en uploaden. Ook kun je de camera met een mobile device bedienen.

De Samsung NX3000 is vanaf eind mei beschikbaar in de kleuren wit, zwart en bruin voor een verkoopadviesprijs vanaf € 499,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.