Nieuwe Rollei Action Cam is zo groot als luciferdoosje

In september vindt in Keulen de tweejaarlijkse fotobeurs Photokina plaats, de “place to be” voor iedereen die zich met fotografie bezig houdt. Dit jaar is er ook een “Action Zone”, speciaal gericht op Action Camera’s. Rollei brengt een wel heel handzame variant op de markt: de AddEye Cam.

Steeds meer sport- en outdoorfans gebruiken een Action Cam om hun avonturen vast te leggen en te delen. Deze nieuwe camera van Rollei richt zich vooral op ‘life-logging’ waarbij je alles wat je meemaakt vastlegt in foto’s en/of video’s.

Je draagt de AddEye op je lichaam en na minimaal 5 en maximaal 30 minuten wordt er een foto gemaakt Zo kun je een fotoreportage maken van je dag van maximaal 1000 foto’s. Eigenlijk heb je een soort derde oog bij je, dat de dingen die jij ziet ook direct vastlegt.

Via Wi-Fi en een app kun je de gemaakte beelden direct bekijken.

Rollei AddEye Cam UW case

Specificaties

•          8 megapixel CMOS sensor

•          4k time-lapse (3840×2)

•         Zelfontspanner

•          Full HD video resolutie (1920×1080 & 30/fps)

•          ‘Loop’-functie die oudere beelden overschrijft als het geheugen vol is

•          Spatwaterbestendig

Een aantal accessoires worden met de camera meegeleverd:  Een cliphouder, statief, adapter en een halsketting om de camera mee te bevestigen.

Met het standaard meegeleverde softwarepakket kunnen de beelden gemonteerd én bewerkt worden.

De Rollei AddEye Cam is vanaf september te koop en heeft een adviesprijs van €159,99. De camera is beschikbaar in wit en zwart.

Accessoires

Voor bepaalde situatie zul je niet voldoende hebben aan de standaard accessoires. Voor de AddEye zijn ook verkrijgbaar: De AddEye Head Strap waarmee je de camera op een hoofdband zet. Hierdoor worden de opnames in een ‘first person’ perspectief gemaakt. Deze hoofdband is ook vanaf september verkrijgbaar voor €24,99. Met de schokbestendige onderwaterbehuizing kun je tot tien meter diepte de camera gebruiken. Deze Rollei AddEye UW Case ligt vanaf september in de winkel voor een adviesprijs van €34,99.

Er zijn natuurlijk (heel veel) dagen dat zo’n vastleg filmpje niet heel veel spannends oplevert, maar zeker bij sporten, of bijvoorbeeld een dagje beurs zou ik benieuwd zijn wat het resultaat is. Moet ik denk ik alleen wel een leuke hoed dragen om m verdekt opgesteld te kunnen gebruiken….

Rollei AddEye Cam Head Strap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.