Nieuw supertele-objectief, teleconverter en systeemcamera van Nikon

Nikon kondigde vandaag een aantal nieuwe producten aan: De AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR, de AF-S TELECONVERTER TC-14E III en de Nikon 1 S2 systeemcamera. Een overzicht van deze nieuwe producten.

Sport- en nieuwslens

Met de nieuwe Nikkor 400mm richt Nikon zich op professionele sport- en nieuwsfotografen. Nieuw aan deze lens met maximale lensopening f/2,8 is de verbeterde SPORT vibratiereductiestand (VR). Deze stand SPORT is ontworpen voor een stabiel zoekerbeeld wanneer zeer snelle bewegingen worden gefotografeerd en een minimale ontspanvertraging die vergelijkbaar zijn met wanneer de VR is uitgeschakeld. Ook is het gewicht minder geworden door het gebruik van fluoriet voor twee lenselementen. Al dit moois is gevat in een gecoate behuizing die water, stof en vuil afstoot.

Ergonomische verbeteringen zijn onder meer aangebracht aan de statiefgondel, die nu is voorzien van lagering voor een vloeiende beweging van portret- naar landschapstand. De voet van de statiefgondel is nu naar de voorzijde van het objectief gericht en biedt zo een betere balans. Hierdoor kan het objectief bij bevestiging aan een statief gemakkelijker worden gedragen. Een voetplaat voor een eenpootstatief wordt bij het objectief meegeleverd. Verder kan de zonnekap worden omgedraaid, waardoor deze bevestigd kan blijven tijdens het vervoer.

Prijs en beschikbaarheid

Het objectief heeft een anti-diefstalsleuf (zoals bij een laptop) als beveiliging en wordt geleverd met een koffer. De anti-diefstalsleuf is wel handig, want deze lens heeft een prijskaartje van 12.499 euro en zal vanaf 28 augustus van dit jaar verkrijgbaar zijn.

nikkor 400m 2,8

 

Teleconverter

Met een converter kun je de brandpuntafstand van je lens verlengen. Vandaag wordt ook Nikon´s nieuwe AF-S TELECONVERTER TC-14E III aangekondigd die de brandpuntsafstand van bepaalde NIKKOR-objectieven met 40% vergroot. Deze teleconverter is geschikt om te gebruiken met lichtsterke zoomobjectieven en tele-objectieven met een vaste brandpuntsafstand en vervangt de huidige AF-S Teleconverter TC-14E II. Met een kleinere bouw en verbeterde ergonomie is de AF-S TELECONVERTER TC-14E III. pen om weerbestendigheid van professionele kwaliteit te bieden.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesverkoopprijs van de TC-14E III AF-S Teleconverter bedraagt €549. De verkoopstart is naar verwachting 28 augustus 2014. De nieuwe TC-14E III AF-S Teleconverter vervangt de bestaande TC-14E AF-S Teleconverter II.

teleconverter

 

Nikon 1 S2

In hun systeemcamera line-up brengt Nikon de Nikon 1 S2 uit. Een zeer compacte camera waarbij je toch lenzen kunt wisselen.

Specificaties

  • 14,2 megapixels CX sensor, zonder laagdoorlaatfilter
  • ISO 200-12.800, de automatische ISO heeft een bereik van 200-6400 kan handmatig verhoogt worden naar 12.800.
  • AF-systeem met 135 punten. Met 73 fasedetectiepunten
  • LCD-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) met 460.000 beeldpunten
  • Tot 20 beelden per seconde met continue of tot 60 bps als de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld.
  • Filmen: Full HD-films (1080p, beeldverhouding 16:9) op met een beeldsnelheid van 60p.
  • Foto’s tijdens het filmen: Tijdens het gebruik van de filmfunctie kun je ook foto’s maken zonder het filmen te onderbreken, druk gewoon op de ontspanknop of gebruik de functie Automatische beeldopname.

Prijs en beschikbaarheid


De adviesverkoopprijs van de S2 kit met de 11-27.5mm is 459 euro. De S2 kun je kopen in de kleuren zwart, wit, rood en geel en is vanaf begin juni te koop.

nikon 1 s2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.