Flitservragen en nog meer

Ok… Ik ben er dus nog steeds niet uit. Zie heel veel verschillende dingen op internet in allerlei fora enzo. Zowel de 56(00) als de 36(00) als de Sigma zijn in elk geval goed compatible. De sigma en de 56(00) hebben meer functies zoals het “swivelen” en het instellen van de hoeveelheid flitslicht. (Heb jij trouwens wel eens iets gedaan met de instellingen van het flitslicht op de camera zelf??)

Het draadloos flitsen vind ik ook interessant, maar moet je dan altijd ook met je built-in flitser meeflitsen? (Slave-flitsen is dat toch?) Wat dat lijkt me dan weer niet zo heel ideaal. Kun je met een kabeltje of zo alleen de losse flitser aansturen? Als je die op een statiefje hebt staan. Moet je dan wel weer zo’n hotshoeadapterdingetje (leuk woord voor galgje) bij hebben. Zag er ook al een waar je dan ook gelijk een paraplu’tje aan vast kan maken, leek me dan wel weer handig. Voor zover ik het allemaal kan bekijken werken zowel de 56 als de sigma samen met de lens om de afstand te meten. Het verschil in prijs (een dikke honderd euro) is toch ook wel iets om mee te laten wegen….

Sigma is te krijgen voor 219 euro, sony zie ik niet onder de 328.

ef-500-dg-super.jpg

Wil jij je profiel nog even bijwerken???? Voor de volledigheid. Je mag natuurlijk ook dingen schrappen of erbij verzinnen. 🙂 Spreek je later!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.