Digitaal album

albumbladHet digitaal album is nog steeds bezig met een grote opmars. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun foto’s gelijk in een album te laten afdrukken. Een veel gehoorde opmerking: Jaaa dat kunnen ze bij Kruidvat ook!

Inmiddels heb ik een aantal digitale albums gezien en ik moet zeggen dat de kwaliteit mij niet altijd aanspreekt. Natuurlijk gaat het ook om het bronmateriaal, maar veelal zien de foto’s er flets en overmatig verscherpt uit.

Heb zelf albums laten printen bij: Albert Heijn (mijn allereerste digitaal album), Ribblebox (voor een trouwreportage) en Pixbook.

Over het bij Ribblebox bestelde album was ik niet overmatig enthousiast. In mijn ogen haalt het het nog steeds niet bij het betere fotoprintwerk zoals door Profoto. Vorige week waren we (Bas en ik) bij Ribblebox voor de workshop digitaal album maken en ze hebben nu een soort hoogglanslak beschikbaar voor de bladen. Veel beter! Bladen voelen daardoor veel steviger aan en de kleuren komen beter tot zijn recht. Omdat we er dus toen achterkwamen dat onze bladen ook in het voorbeeldalbum terecht gekomen waren, hadden we wel goed vergelijkingsmateriaal!

Pixbook doet ongeveer hetzelfde, een flinke glanslaag over de foto’s. Ik ben zeer tevreden met hun albums, vind vooral de pvc uitvoering met schroefjes erg leuk. Prijstechnisch heel goed te doen. Groot voordeel is ook dat je je eigen indelingen kunt maken. Zelf maak ik al mijn bladen in Photoshop en sla ze daarna als jpg op om ze dan in een keer naar de bladzijde te slepen, maar ook met de software van pixbook kun je een heleboel leuke dingen doen.

Openlucht museum album

Trouwalbum Wim en Elsy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.