De Sony Alpha 68 aangekondigd

Vandaag kondigde Sony een langverwachte nieuwe camera uit die gebruik maakt van de A-mount lenzen: De α68 of ILCA-68. Wat zijn de specificaties van deze camera?

Deze nieuwe camera in de Alpha-lijn wordt gepositioneerd tussen de ‘instap’ a58 en de ‘prosumer’ a77II. Een aantal eigenschappen van de a77II zien we terug in deze camera. Zoals bijvoorbeeld de snelle autofocus met 79 AF-punten en het display bovenop de camera om snel je instellingen te kunnen checken. Ook heel handig als je de camera op een statief gebruikt.strobista 1

Specificaties

– 4D FOCUS met 79 AF-punten + een F2.8 AF-sensorpunt opnames bij weinig licht.
– Translucent Mirror Technology zorgt voor een constante AF-tracking, zelfs bij doorlopende opnames met 8 fps
– 24MP APS-C Exmor CMOS-beeldsensor
– ISO-gevoeligheidsbereik van 100-25600
– BIONZ X-beeldverwerkingsengine
– OLED Tru-Finder elektronische viewfinder
– Kantelbaar lcd-scherm
– Display bovenop
– Ingebouwde stabilisatie: SteadyShot INSIDE
– Full HD-video met hoge bitsnelheid en 50Mbps XAVC S-indeling

Zo aan de specificaties te zien zal dit een interessante camera zijn voor gebruikers die serieus bezig zijn met fotografie, maar de stap naar de a77II of zelfs de a99 te groot vinden.

Door het succes van de A7-serie leek het even alsof de camera’s die A-mount lenzen gebruiken enigszins in de verdrukking waren gekomen. Met het uitbrengen van deze A68 laat Sony zien nog wel degelijk bezig te zijn met de ontwikkeling op dit vlak. Veel serieuze Sony gebruikers zouden ook graag een opvolger voor de A99 zien, laten we hopen dat dit slechts een opmaatje is voor een nieuwe fullframe A-mount camera.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe α68-camera met verwisselbare lens en A-mount bevestiging is verkrijgbaar vanaf maart 2016. Voor een α68 body zul je zo’n € 600,00 gaan betalen, met de DT18-55mm F3.5-5.6 SAM II A-mount lens zal dat € 700,00 zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.