Afscheid van een tutu

Dit is Ghislaine.

_dsc6525

Ze is ons hartje, ons liefje, ons schatje, ons hartendiefje. Ghislaine is al groot, Ghislaine is al 6!

Na een wat moeizame start die bijna zesenhalf jaar geleden -Haar komst was zeer gewenst, maar had een medisch duwtje in de goede richting nodig en haar voedselallergie gecombineerd met mijn herstel van een keizersnee maakten de eerste maanden er niet makkelijker op- is ze uitgegroeid tot een prachtig meisje, met een steevast goed humeur en een lief karakter. Ze is gevoelig, soms wat angstig, altijd bereid om te helpen en altijd in voor een goed gesprek.

Ik ben heel blij dat ik een dochter heb. We hebben tijdens de zwangerschap de verrassing, ook voor onszelf, tot het eind bewaard, maar ik hoopte wel stiekem dat het een meisje zou zijn. Het geboortekaartje dat we uitzochten voor haar vond ik leuker dan het jongenskaartje, de meisjeskleertjes die ik in de winkels zag liggen leken me veel leuker om te kopen dan de jongensspullen etc etc.

Op haar geboortekaartje stonden klaprozen. Dat had geen speciale betekenis, alleen dat we het een mooi kaartje vonden en dat ik klaprozen leuke bloemen vind.

Een van Ghislaines meest favoriete bezigheden is dansen. Ze hoeft maar een muziekje te horen en ze gaat los. Sinds haar derde ziet ze op balletles en vorige week mocht ze van de juf samen met haar balletvriendin Cato naar de volgende groep! Maar…. dat is een streetdance/jazzballet groep! Haar tot dan toe favoriete dansoutfit van pakje en tutu voldeed ineens niet meer: “Die grote meiden hebben allemaal zo’n dansbroekje aan en een shirt!”
Oh jee… uit de toon vallen is zo’n eerste les in een nieuwe groep natuurlijk ook geen optie. Omdat ik het kopen van meisjeskleren nog steeds niet zat ben en we graag samen shoppen dan maar gelijk een nieuw danssetje aangeschaft. Ik moest wel even slikken… die tutu staat zo leuk! Bij geen van haar baby-, peuter -, kleuterattributen heb ik moeite gehad met het afscheid nemen ervan. Kinderwagen ging gelijk in de uitleen, babybadje gaat ook van de een naar de ander maar hier had ik het even moeilijk mee! Kleine meisjes worden groot…

Om het afscheid iets makkelijker te maken -ik ben trouwens de enige die er last van heeft 🙂 – dan maar een leuke fotosessie.

Afscheid van een tutu….

_dsc6513

_dsc6514

_dsc6532

_dsc6537

tutu-1

tutu-2