Kinderfoto’s

Kindercentrum Poederooijen had afgelopen zaterdag open huis. Om wat extra mensen te trekken was ik gevraagd om foto’s te maken in het kader van een “Vaderdagactie”. Voor wie Poederooijen niet kent: Klein dorpje aan de Maas waar naast een kerk, cafetaria en zeer goeie kapsalon niet zo heel veel te vinden is.

Ik vond het een mooie gelegenheid om mijn nieuwe 140 cm doorsnee octagon softbox uit te proberen. We hadden een kar volgeladen met studiospul, maar ter plekke besloot ik om buiten een opstelling te maken met de softbox en het zonnetje te gebruiken als tweede lichtbron. Nou, dat bleek geen probleem! De zon scheen zelfs zo fel dat ik rond de middag naar de schaduw moest verhuizen. Voor mijzelf helaas net te laat, ik was al aardig verbrand in de nekzone….

Kinderen zijn niet altijd te sturen en zeker niet als ze op de foto moeten. Het voordeel van die grote softbox bleek (naast het mooi verspreide diffuse licht) dat het niet zo veel uitmaakte of ze nou een stapje links, stapje rechts etcetera deden, ze waren niet zomaar uit het uitgelichte gebied  verdwenen. Omdat ik de flitser draadloos aan kan sturen, gaf die combinatie een grote bewegingsvrijheid voor zowel de kinderen als mijzelf.

kc